Forumindex www.poidatabase.se
Välkommen till Svenskt bilnavigations-forum!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

Tittar på en grå skärm...

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> MIO
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 16:32    Rubrik: Tittar på en grå skärm... Svara med citat

Laddade ner Miomap v3 och sedan patchen från Mios hemsida. Inga problem att flasha men sedan dess sitter jag och tittar på en grå skärm. lite nerslående. Vet att jag sett att någon annan haft liknande problem, men kan inte hitta varken det eller lösningen. Vad har blivit fel? Tacksam för hjälp.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
kimi
Ny användare


Registreringsdatum: 11 december 2005
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 16:53    Rubrik: Re: Tittar på en grå skärm... Svara med citat

nirak skrev:
Laddade ner Miomap v3 och sedan patchen från Mios hemsida. Inga problem att flasha men sedan dess sitter jag och tittar på en grå skärm. lite nerslående. Vet att jag sett att någon annan haft liknande problem, men kan inte hitta varken det eller lösningen. Vad har blivit fel? Tacksam för hjälp.


Hej,
Vet inte om du har samma problem som jag hade,
jag tog fel skärm, finns hitachi och nec, men det var
bara o flasha om den, så fungerade det...// Kimi.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
hugin_gbg
Aktiv medlem
Aktiv medlem


Registreringsdatum: 23 november 2005
Inlägg: 98

InläggPostat: fre 08 jun 2007 20:57    Rubrik: I några Svara med citat

I några fall jag hört om där man inte sett något på skärmen så har jag hört att någon lyckats med att ta andra flashfilen om det va hitachi eller nec och sedan följt instruktionerna utan att se något på skärmen och fått igång sin enhet igen. Minns inte vilket forum jag läste om detta på dock.

Obs!! kanske låta enheten stå och gå under flashingen 10-15 minuter utan att stänga av den. Någon nämde om att gå in i ett badrumm och släcka ljuset så rummet är kolsvart med som tipps.

Ganska viktigt dock och vänta när den ska utföra flashingingen då det kanske inte blir ett andra försök om inte flashfilen kommer in riktigt i enheten.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:06    Rubrik: det är sedan problemen kommer! Svara med citat

Nej, flashningen funkar bra - den jobbar på och meddelar sedan att den är klar. Men efter det är allting grått. Jag kan gå tillbaka till den blå skärmbilden och göra om det om jag vill - men sedan är det dött. Några tips?
Det hjälpte förresten inte att byta till filen för hitachiskärmen
På Mios hemsida står "If your device has a PH written behind the model number, then you have a Hitachi screen. If not you have a NECC." jag har ett P. Hur ska jag tolka det?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
hugin_gbg
Aktiv medlem
Aktiv medlem


Registreringsdatum: 23 november 2005
Inlägg: 98

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:35    Rubrik: Ok Svara med citat

Ja då har jag ingen ledtråd Sad
dom enda med detta problem jag stött på är sådana som flashat fel rom.
Har du rätt rom så har jag ingen aning om va som skulle hjälpa.
Hw resett men det låter la långsökt kanske och säkert redan gjort.

Ska söka och se om jag hittar tråden jag läste igen, tror inte den hjälper dig dock då den handla om fel flash..


Senast ändrad av hugin_gbg den fre 08 jun 2007 22:39, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:37    Rubrik: Svara med citat

Kan du berätta vilken som ÄR rätt rom?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
hugin_gbg
Aktiv medlem
Aktiv medlem


Registreringsdatum: 23 november 2005
Inlägg: 98

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:39    Rubrik: rätt rom Svara med citat

Ja rätt dom beror ju på ditt serienummer.. dom har haft problem med serienumren för plus enheterna dock.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:43    Rubrik: Svara med citat

Precis. Jag fick det vanliga (?) meddelandet att det inte var ett giltigt serienummer. När jag kontaktade suppoert skulle de kolla upp dt åt mig. Det gör de fortfarande.
Jag har checkat manuellt enligt deras anvisningar och då får man som sagt tipset att 269PH betyder det ena och 269 betyder det andra. Det står alltså 269 p på min. suck!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
hugin_gbg
Aktiv medlem
Aktiv medlem


Registreringsdatum: 23 november 2005
Inlägg: 98

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:47    Rubrik: ok Svara med citat

Min står det bara modell 269 på och inget mer.. serienummer sa NEC och det tycks funka. blev R23 på min.

Har för mig att R4 ska bli R6 efter uppgradering och R21 ska bli R23 men är inte 100% på detta.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:51    Rubrik: Svara med citat

269P.R13.4.502.926 - vad tror du om det?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
hugin_gbg
Aktiv medlem
Aktiv medlem


Registreringsdatum: 23 november 2005
Inlägg: 98

InläggPostat: fre 08 jun 2007 22:56    Rubrik: misstänker Svara med citat

Misstänker R16 men jag vill inte säga säkert utifall att jag har fel.
Det är en plus modell låter det som i vartfall.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: lör 09 jun 2007 00:01    Rubrik: nu funkar det igen! Svara med citat

Flashade om med NEC - nu titttar jag på min gamla trevliga skärmbild igen. Tack för hjälpen - nu ska jag låsa upp den och se om jag kan få resten att funka!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
nirak
Ny användare


Registreringsdatum: 08 juni 2007
Inlägg: 7

InläggPostat: lör 09 jun 2007 13:34    Rubrik: Nu funkar det! Svara med citat

Livet leker!
jag flashade om med NEC och följde sedan tipsen på http://thepiratebay.org/tor/3705754/Unlocking_mio_268_-269_
Lätt som en plätt!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> MIO Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2018