Poidatabase.se

Så blir din bil säker att köra

Däcken och fälgarna som sitter på bilen påverkar din körning. Därför ska du välja hjul med omsorg. Hitta kvalitativa fälgar som du sedan monterar däck med bra grepp på.

Att din bil håller en hög säkerhetsnivå är viktigt både för dig och dina medtrafikanter. Exempelvis behöver du ha däck som är anpassade efter årstiden och de behöver i sin tur vara i gott skick. Det är även betydelsefullt att du har fälgar som passar till däcken. Fälgarna påverkar faktiskt bilkörningen mer än du kan tro. Om du vill köpa nya fälgar till din bil ska du verkligen kolla in tsw fälgar som är framtagna med en avancerad teknik och precision.

Välj rätt fälgar till bilen

Tsw arbetar ständigt med att fälgarna ska följa utvecklingen och alltid vara unika. När tws fälgar görs ligger fokus inte bara på utseendet utan att fälgarna ska uppfylla alla säkerhetskrav. Det gör att fälgarnas kvalité är extraordinär. En annan fördel med tsw fälgar är att designen är tidlös vilket gör att de passar till många bilar. Det finns också fälgmodeller i olika storlekar.

Planera bytet av däck

När du har bra fälgar till bilen ska du även se till att däcken håller måttet. Du behöver ha vinterdäck i bra skick på bilen från 1 december till 31 mars. Resterande delen av året är det lagligt att ha sommardäck. Tänk på att det finns krav på mönsterdjup på däck som sitter på en bil. Det är inte sällan som det blir en rusning till verkstäder för att sätta på vinterdäcken när första snön kommer. Försök att planera däckbytet för att inte riskera att behöva köra runt med sommardäck på halkiga vägar. När du byter däck se till att däcktrycket är rätt för en säker körning.

Kontrollbesikta bilen

För att veta att allas bilar är säkra att köra på vägen måste alla göra en besiktning regelbundet. Då kontrolleras bilen noggrant. Om det finns några säkerhetsbrister får bilen körförbud. Ibland kan det vara andra ting i bilen som gör att den inte beter sig som den ska. Men allt sådant kan upptäckas vid bilbesiktningen som tur är.

Tips för säker bilkörning:

  • Var alltid uppmärksam.
  • Kör lugnt och förnuftigt.
  • Lär känna din bil.
  • Styr och bromsa försiktigt.