Poidatabase.se

Så har du råd att betala bilservicen

Att äga en bil innebär en rad olika kostnader, allt från service till försäkringar. Det flesta av dem kan du förutse och ta med i budgeten. Men ibland inträffar det oförutsedda och bilen går sönder. Då kan det bli kostsamt beroende på vad som är fel.

När en reparation av bilen kommer utan att du planerat den kan det skaka om ekonomin ordentligt. Ibland finns det inte ens tillräckligt med pengar på kontot för att kunna betala en bilmekaniker. Om du befinner dig i en situation där bilen behöver repareras men du inte har pengar kan du alltid låna den summa du behöver, Läs mer här om du är i behov av att låna pengar snabbt.

Låna pengar för att reparera bilen

Att använda GF Moneys kontokredit är smidigt och enkelt. En stor fördel med kontokredit är att du endast betalar för den summan du har använt av krediten. Det är alltid viktigt att tänka på hur du ska betala tillbaka pengarna. Men att nyttja en kontokredit som erbjuder flexibel återbetalning är guld värt. Tänk på att ha koll på vilken ränta du betalar när du nyttjar krediten. Att göra en egen återbetalningsplan och ta med återbetalningen i månadsbudgeten är en god idé. När det kommer till planerad service av bilen är det en bra idé att spara ihop en bilbuffert som du kan använda. Oförutsedda händelser däremot är svåra att alltid ta höjd för.

Bilskador är olika dyra beroende på bilmodell

Det är svårt att säga vilken bilskada som är dyrast kontra billigast. Allt beror på vilken bilmodell det handlar om och vilka reservdelar som behövs för att kunna laga bilen. Är det dessutom mer än en skada eller flera fel kostar det mer. En service eller reparation av bil är sällan en billig historia oavsett vad som har hänt eller gått sönder. Du kan alltid prata med mekanikern när du lämnar in bilen för att få ett hum om vad priset för hela kalaset kommer landa på. Har du en ny bil som gått sönder är det bra att ha koll på dina rättigheter.